Jeugdtennis

Tennis is een superleuke sport! Je kan met 5 jaar al beginnen.

Het is ingedeeld in 4 kleurcategorieën, zodat je tennist op een manier die bij je leeftijd past. Bij elke kleur horen speciale ballen, rackets op maat, andere spelregels en een aangepast tennisveld:

  • Rood = 5-10 jaar (plezier hebben op mini-veld) 
  • Oranje = 7-12 jaar (korte wedstrijdjes op ¾ baan)
  • Groen = 9-14 jaar (langere wedstrijdjes en gebruik van de hele baan)
  • Geel = vanaf ca. 12 jaar (normale spelregels en ballen)

Kijk voor meer info ook eens op www.tenniskids.nl.

Jeugdcommissie
Onze jeugdcommissie wil jou zo veel als mogelijk in staat stellen om te tennissen. Ontwikkeling en spelplezier staan bij ons hoog in het vaandel. Naast het feit dat iedereen ‘vrij’ kan tennissen, organiseren we allerlei gezellige activiteiten. De jeugdcommissie bestaat uit: Martine Groeneveld (voorzitter), Ellen Nette en Giulia Kalyhin.


Alles-in-1-lidmaatschap

Bij TPV TIOS vinden we het belangrijk dat onze jeugdleden actief betrokken zijn bij de vereniging. We vinden het belangrijk dat de kinderen niet alleen tennistrainingen volgen, maar ook deelnemen aan clubactiviteiten, competitie en vrij spelen. Om die reden bieden we het Alles-in-1 lidmaatschap aan. Klik hier voor meer info over het Alles-in-1 lidmaatschap.


Tennisles

TIOS heeft een samenwerkingsverband gesloten met Bas Tennis Academy (Bas-ta) uit Gorinchem. De trainingen vinden plaats op de maandag, woensdag en donderdag.


Activiteiten

De jeugdcommissie organiseert gedurende het jaar verschillende activiteiten, zoals het Ouder-kind toernooi, de clubkampioenschappen, de Wintertoer of een overnachting op ons clubhuis. Het belangrijkste bij hetgeen we organiseren is dat de kinderen lekker bezig blijven, elkaar beter leren kennen en vooral veel plezier met elkaar beleven. Daarom combineren we onze activiteiten soms ook met het eten van frietjes, pannenkoeken, gourmetten of barbecueën.


Competitie

Gezelligheid, nieuwe vrienden maken en nog beter leren tennissen, dat is competitie spelen! Of je pas net begonnen bent met tennissen of al langer speelt, iedereen kan meedoen. En helemaal leuk aan competitie spelen is dat je niet alleen speelt, maar in een team!

De competitie voor jeugd is opgesplitst in de Kia Tenniskids competitie en de KNLTB Junioren competitie. Afhankelijk van je leeftijd en speelniveau neem je deel aan één van beide competities. Kortom, voor iedere jeugdtennisser is er een competitievorm die bij je past!


Overige toernooien

Gedurende het hele kalenderjaar kunnen de jeugdleden mee doen aan diverse toernooien. via www.toernooi.nl kun je bekijken waar deze gespeeld worden. Hier kan je ook inschrijven. Als je niet weet hoe dit werkt laat het ons dan even weten dan leggen we het met alle plezier even uit!


Vragen?

Heb je vragen, ideeën en/of opmerkingen mail ons dan op: [email protected].
Voor telefonisch contact kunt u contact opnemen met Martine Groeneveld via 06-10597820.