Padel bij TPV TIOS

Hoe kwam padel bij TPV TIOS tot stand?

Het zit erop: de banen liggen er. Na twee jaar hard werken kunnen we eindelijk gebruik maken van onze mooie, nieuwe padelbanen. We zijn trots dat we met veel vrijwilligers dit mooie project tot een goed einde hebben weten te brengen. Zijn we nu echt klaar? Nee, we gaan nu nieuwe leden begroeten, padeltrainingen houden, toernooien en padelcompetities organiseren en natuurlijk ... lekker padellen! 

Hieronder vind je een verslag (van nieuw naar oud) van alle werkzaamheden en hoe padel bij onze vereniging tot stand is gekomen. En wil je een keertje komen kijken of zelfs spelen? Je bent van harte welkom!

November 2021 (2)

De opening!

Onder het genot van een glas champagne toastten de aanwezige leden afgelopen zaterdag 13 november op de ingebruikname van de 2 padelbanen op ons sportpark. Onder een boog van groen en blauw gekleurde ballonnen knipte wethouder van de gemeente Altena, Shah Sheikkariem het lint door waarmee de toegang tot de banen geopend werd. Vervolgens konden de leden van TIOS tijdens meerdere clinics van padelschool Bob Padel kennismaken met padel.  

Innovatief ondernemerschap 

Wethouder Sheikkariem complimenteerde ons met onze vooruitstrevendheid en innovatief ondernemerschap om als eerste vereniging in de wijde omtrek de padelsport aan te bieden. Voorzitter van de Padelcommissie en penningmeester van TV TIOS, Peter Roodbeen bedankte de wethouder en de gemeente Altena voor hun vertrouwen en financiële bijdrage, waarmee de banen mede gerealiseerd konden worden. Ook Rabobank werd bedankt die aanwezig was voor de uitreiking van een cheque vanuit het coöperatief dividend-fonds en Rabo ClubSupport. Deze mooie ondersteuning komt ten goede aan de ledverlichting op de padelbanen en onze jeugdactiviteiten.  

De Spaanse cava kon natuurlijk niet uitblijven!

Idem voor de toespraken...

... en natuurlijk de bedankjes voor de vele vrijwillige uurtjes die in dit mooie en uitdagende project hebben gezeten!

November 2021 (1)

Opening voor alle leden en padellessen (ook voor niet-leden)

Op zaterdag 13 november vanaf 13.00 uur vindt de opening plaats van de nieuwe padelbanen voor de leden. Wethouder Shah Sheikkariem van de gemeente Altena zal de opening verrichten en padelschool BOB Padel zal vervolgens padelclinics geven voor de geïnteresseerde leden. De Kantinecommissie gaat voor de 'inwendige mens' zorgen!

Voor niet-leden, andere verenigingen, leden en overige betrokkenen houden we op zaterdag 26 maart 2022 een Open Dag. Informatie over deze dag zal t.z.t. volgen.

Padellessen

In de maanden november en december biedt padelschool BOB Padel een starterspakket Padel aan van 4 lessen. Zowel leden als niet-leden kunnen zich hiervoor inschrijven (zie menu 'Padellessen')

Uitnodiging voor de opening en aanbod padellessen

Oktober 2021 (3)

Overeenkomst met padelschool BOB Padel

Voorzitter André Weima en Bob Bergmans van padelschool BOB Padel hebben zojuist het contract ondertekend waarin beide partijen zijn overeengekomen dat  BOB Padel voor de komende drie jaar de padeltrainingen op ons park gaat verzorgen. 

Oktober 2021 (2)

Padelbanen zijn open!  

Ze liggen er prachtig bij ...

... en er kan gespeeld worden!

Het is eindelijk zover: jij als lid van TV TIOS kan vanaf heden spelen op de nieuwe padelbanen. De banen staan in het reserveringssysteem, dus reserveer een tijd en ga aan de slag met z’n vieren!  

Padelracket en ballen gratis te leen

Waarschijnlijk heb je nog geen padelracket. Daarom hebben we acht rackets aangeschaft (inclusief padelballen). Deze mag je als lid van TIOS voorlopig gratis gebruiken. De rackets liggen in een opbergbox in de hal en het verzoek is om na het spelen de rackets en ballen terug te leggen in de box.  

Padelschool BOB Padel

Om padel tot een succes te maken, heeft het bestuur gekozen om met padelschool BOB Tennis, Padel & Club Services dit avontuur aan te gaan. BOB Padel (eigenaar Bob Bergmans) is een padelschool uit Tilburg en geeft al vele jaren padellessen en -clinics op meerdere verenigingen uit de omgeving van Tilburg. Wij hebben veel vertrouwen in BOB en naast deze padelschool blijft onze vertrouwde tennisschool BAS-Ta de tennislessen verzorgen.  

Padelclinics tijdens opening padelbanen

Zaterdag 13 november 2021 vanaf 13.00 uur organiseren we samen met padelschool BOB Padel meerdere padelclinics. Deze clinics zijn exclusief voor jou als lid van TV TIOS bedoeld, zodat jij op deze manier als eerste, samen met andere leden, kan kennismaken met de padelsport. Op deze dag vindt ook voor de leden de opening van de padelbanen plaats en dit alles natuurlijk onder het genot van Spaanse delicatessen! De uitnodiging voor deze dag volgt binnenkort. In het voorjaar vindt de ‘officiële’ opening plaats waar ook genodigden van buiten de vereniging voor worden uitgenodigd.  

Padellessen (Padel Starterspakket)

BOB Padel gaat vanaf half november 2021 padellessen (Padel Starterspakket) aanbieden voor degenen die verder kennis willen maken met padel. Ook hier volgt binnenkort meer informatie over.  

Via het menu 'Padel/Padellessen' kun je je dan inschrijven voor de padellessen. Je wordt dan direct doorgelinkt naar de website van BOB Padel waar je je gegevens kunt invullen.

Huur banen door niet-leden

De verwachting is dat we tegen het einde van het jaar de banen beschikbaar stellen aan niet-leden en het ook voor hen mogelijk wordt om de banen te huren (enkel in daluren). Natuurlijk informeren we je hier tijdig over als er meer bekend is.  

Maar voor nu: Maak kennis met padel & ga lekker spelen op onze nieuwe padelbanen! 

Oktober 2021 (1)

Toen we dachten dat we er bijna waren, kregen we een tegenvaller te verwerken: "Het kunstgras wordt een maand later geleverd," werd ons verteld door de padelbouwer. Dat was een streep door de rekening, maar gelukkig viel het toch allemaal mee en kon deze week het (blauwe) kunstgras gelegd worden. Inmiddels ligt de 'mat' er keurig bij, zijn de netten strak gespannen en wordt volgende week de ledverlichting aangesloten. De oplevering vindt woensdag 20 oktober plaats en daarna kan er padel gespeeld worden op de nieuwe banen!

Momenteel is de padelcommissie druk bezig om in overleg met de padelschool een opening te organiseren en starterspakketten aan te bieden aan leden én niet-leden. Informatie hierover volgt zo snel mogelijk. Houd deze nieuwspagina goed in de gaten!!

Het kunstgras wordt gelegd. Blauw is dé kleur voor de sport Padel.

 

Bijna klaar!

Het 'huisje' krijgt een facelift en gaan we hergebruiken: ons nieuwe 'casa'!

September 2021 (2)

Deze week stond de volgende fase op de planning: de padelkooien zelf. Zes Spaanse werknemers hebben iedere dag als een Andalusiër (Spaans paardenras!) gewerkt en het resultaat mag er zijn: twee padelkooien staan nu te schitteren in de mooie Sleeuwijkse najaarszon! 

De padelkooien staan er, nu het kunstgras nog!

 

September 2021 (1)

De werkzaamheden vorderen gestaag: de ondergrond is gestort en vrijwilligers zijn nu hard bezig om het nieuwe terras aan te leggen. We zitten op schema.

Het subbeton wordt aangebracht, maar ...

 helaas kregen we bezoek van onze buurtkat...

Vrijwilligers hebben hun handen vol aan de 40 kg zware tegels van het nieuwe terras.

In de kantine worden de leden 'warm gemaakt' voor de nieuwe sport.

Augustus 2021

Start van de aanleg van twee padelbanen. Op dit moment zijn de werkzaamheden in volle gang. Als alles volgens plan verloopt, zijn de padelbanen medio oktober bespeelbaar. Het bestuur is momenteel bezig met het opzetten van een 'huishoudelijk padel' reglement en is in overleg met onze tennisschool Bas-ta over het aanbieden van starterslessen en -clinics. Zodra hier meer over bekend is, volgt de informatie op deze website. Zeker is al wel dat we één lidmaatschap gaan hanteren, waarmee leden zowel kunnen tennissen áls padellen.

De eerste werkzaamheden zijn werkelijkheid!

Baan 4 gaat verdwijnen..., maar daar komen twee mooie padelbanen voor in de plaats!

Mei 2021

T.V. T.I.O.S. heeft gekozen voor padelbouwer Padel Nederland BV in samenwerking met Tennisbouw BV voor de bouw van de padelbanen.

Salud: het contract is getekend!

Maart 2021

In 2020 heeft een enthousiaste groep (bestuurs)leden het initiatief genomen om te onderzoeken of de nieuwe populaire racketsport Padel iets zou zijn voor onze vereniging. Na vele gesprekken met andere (padel)verenigingen en de KNLTB heeft dit initiatief geleid tot een gedegen plan en is dit voorstel door de ALV in maart 2021 met een overgrote meerderheid aangenomen. Dit betekent dat tennisvereniging T.I.O.S. de eerste vereniging is in de gemeente Altena die naast tennis ook padel gaat aanbieden.

Wethouder Shah Sheikkariem krijgt uitleg over de padelbanen

Vragen?

Indien je vragen hebt, kun je een mail sturen naar [email protected] en vervolgens wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Peter Roodbeen

Bestuur, coördinator Padel TPV TIOS